Uuring: Nigeeria üleujutusi põhjustanud sademeid toitis kliimamuutus (1)

Copy
Üleujutus Nigeerias Riversi osariigis. Niisugused sündmused muutuvad globaalse soojenemise tagajärjel üha sagedasemaks ja raskemaks.
Üleujutus Nigeerias Riversi osariigis. Niisugused sündmused muutuvad globaalse soojenemise tagajärjel üha sagedasemaks ja raskemaks. Foto: TEMILADE ADELAJA

Tugevad vihmasajud, mis vallandasid Nigeerias enam kui 600 inimelu nõudnud ulatuslikud tulvad sel aastal, olid umbes 80 korda tõenäolisemad inimtekkelise kliimamuutuse tõttu, ütlesid teadlased kolmapäeval avaldatud uuringus.

Peamiselt Nigeeriat, kuid osaliselt ka Nigerit, Tšaadi ja teisi naaberriike tabanud tulvade tõttu pidi oma kodust lahkuma üle 1,4 miljoni inimese.

Üleujutused pühkisid minema kümneid tuhandeid kodusid ja hävitasid hulgaliselt põllumaad, andes ränga hoobi niigi toidupuudusega silmitsi seisvale piirkonnale.

Kliimauuringute keskus World Weather Attribution (WWA) leidis uuringuga, et erakorralised vihmad, mis tekitasid üleujutusi juunist kuni oktoobrini, olid umbes 80 korda tõenäolisemad tekkima inimtekkelise kliimamuutuse tõttu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles