Arheoloogid nihutasid olulise ajaloolise pöördepunkti 600 000 aastat varasemaks (1)

Copy
Karpkalajooniste rekonstruktsioon.
Karpkalajooniste rekonstruktsioon. Foto: Postimees

Juba 780 000 aastat tagasi elanud inimese eellastele meeldis kala küpsel kujul, järeldavad Iisraeli teadlased nädala alguses avaldatud uuringus.

Arheoloogid on pikalt vaielnud, millal täpselt meie esivanemad toitu kuumtöötlema hakkasid. Nimelt on võrdlemisi keeruline kindlaks teha, kas lõkkekohti kasutati spetsiifiliselt ka toidu valmistamiseks, mitte vaid sooja saamiseks.

Kulinaaria sünd tähistab aga olulist pöördepunkti ajaloos, sest toidu töötlemine selle hõlpsamaks närimiseks ja seedimiseks on usutavasti oluliselt kaasa aidanud meie levikule maailmas. Varem loeti varaseimaks tõendiks toiduvalmistamise kohta neandertallaste ja varase Homo sapiensi jäetud jälgi 170 000 aasta tagusest ajast.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles