ARVAMUS ⟩ Korraliku teaduslabori puudumine on nagu kehv lastetuba – ka ettevõtjate jaoks on sellisest kandist tulnu pigem kahtlane

Mart Loog
, Tartu Ülikooli professor
Copy
Isegi algselt ülihea sisustusega laborid jäävad tühjaks, tolmuvad ja lõpuks lakkavad olemast, kui need pole täidetud oma ala loometippudega.
Isegi algselt ülihea sisustusega laborid jäävad tühjaks, tolmuvad ja lõpuks lakkavad olemast, kui need pole täidetud oma ala loometippudega. Foto: Wikimedia Commons

Katsetamine ja tipptasmel katsete tegemise oskus on teadmuspõhise majanduse möödapäädsmatult vajalikuks aluseks, väidab Tartu Ülikooli molekulaarse süsteemibioloogia professor Mart Loog.

Kuidas luua Eestisse rahvusvahelisi talente ligi tõmbav ja maailmas tuntud akadeemiline teaduskeskus? See teema on mind köitnud ja muretsema pannud juba aastaid.

Hüpoteetilist küsimust, kas sellist keskust Eestisse üldse vaja on, ruumi kokkuhoiu mõttes siin käsitlema ei hakka. Kirjutan loodusteadustekeskselt, mõeldes kitsamas kontekstis just laboratoorsele eksperimentaalteadusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles