Xavier Lobao Pujolar Eesti kosmosekonverentsil: 6G hakkab meie päris- ja digimaailma kokku sulatama

Kaido Einama
, ajakirjanik
Copy
ESA on orbiidile saatmas 6G satelliiti, tutvustab Xavier Lobao Pujolar EAS-i korraldataval kosmosekonverentsil Tallinnas.
ESA on orbiidile saatmas 6G satelliiti, tutvustab Xavier Lobao Pujolar EAS-i korraldataval kosmosekonverentsil Tallinnas. Foto: Silver Gutmann

Euroopa kosmoseagentuuri ESA tulevikuprojektide divisjoni direktor Xavier Lobao Pujolar esines täna EAS-i korraldatud kosmosekonverentsil «Software Defined Space» ja rääkis, mis meid ees ootab. Peale 6G, mida tuleb järgmise kümnendini oodata, saame veel enne näha loodetavasti inimese astumist Kuule ja uus kosmosetehnoloogia lubab nüüd ka sellistel väikestel riikidel nagu Eesti aina rohkem valdkonna arengus kaasa rääkida.

Täna algas Eestis järjekorras juba teine kosmosetarkvara konverents «Software Defined Space», mis ei too küll kokku Saku Suurhalli jagu publikut, kuid oma ala tipud on just nüüd Eestis koos (või liituvad üle videosilla). Võiks ju arvata, et mida Eesti ikka niiväga teab kosmoseaparaatidest, kuid viimaste aastate või juba aastakümnega oleme meiegi saanud Euroopa kosmoseagentuuri ESA kaudu jala kosmosesse ja uus kosmosetrend – tarkvaralised satelliidid tähendab seda, et enam pole ainult suurtel ja võimsatel majandustel avakosmosesse asja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles