Eestlane, venelane, ameeriklane ja jaapanlane astuvad täna kosmosejaama pardale (3)

teadus.postimees.ee
Copy
Crew-5 liikmed vasakult: Roskosmose kosmonaut Anna Kikina, NASA astronaudid Josh Cassada ja Nicole Aunapu Mann ja JAXA astronaut Koichi Wakata.
Crew-5 liikmed vasakult: Roskosmose kosmonaut Anna Kikina, NASA astronaudid Josh Cassada ja Nicole Aunapu Mann ja JAXA astronaut Koichi Wakata. Foto: Handout

USA Florida osariigist asus kolmapäeval Rahvusvahelise Kosmosejaama (ISS) poole teele SpaceXi rakett, Vene kosmonaudiga pardal. Ukraina sõja tõttu on stardil suur sümboolne tähendus. Temaga koos läheb kosmosesse ka eesti juurtega Nicole Aunapu Mann.

Crew-5 missiooni juhist Aunapu Mannist saab ühtlasi ka esimene põlisameeriklane kosmoses - ema poolt on ta Wailaki päritolu, isapoolne vanaisa Helmut Werner Aunapu oli 1920. aastatel USAsse kolinud eesti meremees. 

Nicole Aunapu Mann.
Nicole Aunapu Mann. Foto: NASA/Bill Ingalls HANDOUT

Neljaliikmelises meeskonnas on ka Anna Kikina, kes on praegu ainus teenistuses olev naissoost Vene kosmonaut. Lisaks kahele naisele on tiimis veel ameeriklane Josh Cassada ja jaapanlane Kochi Wakata.

Space Xi Falcon 9 raketiga startinud meeskond peaks automaatselt ühilduma ISSi Harmony mooduliga täna kell 11.57. Kosmosejaama pardal on neil plaanis veeta 145 päeva.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles