NEW SCIENTIST ⟩ Virginia osariigis käib lahing kodusõja fännide ja tehnoloogiahiidude vahel

Jeremy Hsu
, New Scientist, kaasautor
Copy
USA kodusõjas orjandust toetanud sõjakangelaste kujusi on viimastel aastatel Virginia osariigis eemaldatud.
USA kodusõjas orjandust toetanud sõjakangelaste kujusi on viimastel aastatel Virginia osariigis eemaldatud. Foto: RYAN M. KELLY

Põhja-Virginia maapiirkond on USA kodusõja entusiastide jaoks pühitsetud maa. Sealsetel avatud põllumaadel, mis olid risti-põiki lõhestatud raudteetaradega, toimusid paljud tähtsamad kodusõja lahingud, näiteks esimene suur armeede kokkupõrge Esimese Manassase lahingus. Tänase päevani leitakse sealt pidevalt kulutatud laskemoona, mälestusraamatuid ja isegi langenute haudasid. Kõige populaarsemad lahinguväljad meelitavad aastas kohale rohkem kui pool miljonit turisti.

 

Nendes paikades leiab nüüd aset uus konflikt maailma suurimate tehnoloogiafirmade ja muinsuskaitsjate vahel. Põhja-Virginia on oma ajaloolistest roolides edasi liikunud ning saanud koduks Loudoni maakonna andmekeskuse alleele, mis on suurma andmekeskuste kontsentratsiooniga paik maailmas. Ja kui see muutub veelgi rahvarohkemaks, hakkavad arendajad ihkama maatükke lahinguväljade lähedal. Üheks selliseks piirkonnaks on näiteks Culpeperi maakonnas asuv Brandy Station, kus peeti Põhja-Ameerika suurim ratsaväe lahing.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles