Apple tahab kümne aasta jooksul vahetada nutitelefonid virtuaalprillide vastu

Kaido Einama
, ajakirjanik
Copy
Pildil on küll jalgrattur nii-öelda vanakooli ujumismaski-tüüpi virtuaalprillidega, kuid Apple tahab need seadmed muuta varsti nii mugavaks, et saaks kasvõi kogu päeva igal pool kasutada.
Pildil on küll jalgrattur nii-öelda vanakooli ujumismaski-tüüpi virtuaalprillidega, kuid Apple tahab need seadmed muuta varsti nii mugavaks, et saaks kasvõi kogu päeva igal pool kasutada. Foto: Pexels

iPhone on varsti ajalugu: Apple’il on plaan asendada see mugavate virtuaalprillidega. Milline uus seade aga välja näeb, pole veel teada, kuigi kuulujutud on liikvele läinud ning üksikuid detaile juba lekkinud.

Apple’il on plaanis luua kahte tüüpi seadmeid: liitreaalsuse prillid, mis paistavad läbi ja näitavad pärismaailma sees tehislikke asju, ning täielik virtuaalreaalsus, kus läbi prillide ümbritsevat maailma ei näe. Liitreaalsuses kuvatakse taustal vaadet, mis kasutaja ette näeb, ning sellele lisatakse kahe 4K-ekraaniga seda, mis loodud juba arvutis.

Kummadki prillid pole tehnoloogiliselt midagi uut, sest samasuguseid tooteid on teinud nii Microsoft, Google, Facebook kui ka paljud teised, kuid Apple’il on kombeks taas see valdkond kasutajasõbralikumaks muuta ning pakkuda välja mugavamaid lahendusi, nii et virtuaalreaalsuses pikemalt olek ei ajaks enam iiveldama. Näiteks peetakse üheks eeliseks Apple’i enda arendatud kiibistiku M2 või M3 kasutamist, mis suudab piisavalt kiiresti kujutisi arvutada, et ei tekiks mingit märgatavat viidet või pildimoonutusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles