Webb‘i teleskoop avastas kiirust ületanud asteroidi ja vett planeedil, kus võib sadada sularauda (1)

Marek Strandberg
, teaduse- ja tehnikatoimetuse juhataja
Copy
140 000 km läbimõõduga Jupiter ning sellest vasakul 3100 km läbimõõduga Jupiteri kaaslane Europe pildistatult James Webbi kosmoseteleskoobi lähiinfrapunakaamera 2120 nanomeetrise filtriga. Maa (12 700 km läbimõduga) mahuks ära Jupiteril möllavasse ja vasakulpool näha olevasse hiidkeerisesse.
140 000 km läbimõõduga Jupiter ning sellest vasakul 3100 km läbimõõduga Jupiteri kaaslane Europe pildistatult James Webbi kosmoseteleskoobi lähiinfrapunakaamera 2120 nanomeetrise filtriga. Maa (12 700 km läbimõduga) mahuks ära Jupiteril möllavasse ja vasakulpool näha olevasse hiidkeerisesse. Foto: NASA, ESA, CSA/B. Holler ja J. Stansberry

Webb'i kosmoseteleskoop suudab tabada kaks korda kiiremini liikuvaid objekte, kui siiani arvati. Lisaks on selle kaamera ka eriti täpne, et otsida maailmaruumis vett. Alati siiski ei pruugi vee leidmine tähendada elu võimalikkust seal, kust seda leiti.

​James Webb’i Kosmoseteleskoobi (JWST) äsjased vaatlused tõestasid muu hulgas, et selle abil on võimalik tuvastada ka kiiresti liikuvaid objekte, näiteks meie päikesesüsteemis kulgevaid asteroide. Nii jäi Marsi ja Jupiteri vahel liikudes Webb’i kaamera ette asteroid 6481 Tenzing.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles