Kas Rootsi imerohi aitab ikka pohmeluse vastu? Loe, mis võib selle tegelik mõju olla

teadus.postimees.ee
Copy
Bacillus subtilis, üks pohmakatableti koostisosadest, on väidetavalt üks neist tuhandiku millimeertri pikkustest «valvejoodikutest», kelle tegevuse tulemusena inimese tarbitud alkohol juba enne verre imendumist süsihappegaasiks ja veeks muudetakse. Nii ei tekkivat ka maksas liigselt kassiahastuseni viivat etanaali.
Bacillus subtilis, üks pohmakatableti koostisosadest, on väidetavalt üks neist tuhandiku millimeertri pikkustest «valvejoodikutest», kelle tegevuse tulemusena inimese tarbitud alkohol juba enne verre imendumist süsihappegaasiks ja veeks muudetakse. Nii ei tekkivat ka maksas liigselt kassiahastuseni viivat etanaali. Foto: J. Zweers, I. Barák, D. Becher, A. Driessen / CC Litsentsi alusel

Rootsis loodud pohmelusetablett on Euroopas just müügile saabunud. Sellel võivad olla väga erinevad toimed ja kõrvalmõjud. Analüüsimegi, millised täpselt.

Juba selle aasta juuni keskpaigast alustas Rootsi biotehnloogiafirma DeFaire Medical Lääne Euroopas uudse pohmelusetableti müüki. Sedapuhku peaks selle kasutaja varakult, nii 2 tundi enne kassiahastusega päädida võivat peohoogu, sisse võtma. Pohmeluse peamine arhitekt on maks, sest just selles muundatakse verre imbunud alkohol atseetaldehüüdiks ehk etanaaliks. Etanaal te organismis on peamiseks põhjuseks, miks punetab nägi, valutab pea ning ajab iiveldama ja kasvab südame löögisagedus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles