NEW SCIENTIST ⟩ Glükeemilise indeksi tähtsust ei tasu ülehinnata

Grace Wade
, New Scientist, kaasautor
Copy
Foto: CHAIDEER MAHYUDDIN

Ameerika Toitumisühingu internetikonverentsil esitati 15. juunil uuringut, mille leidude kohaselt kogevad prediabeediga inimesed samu toite süües väga erinevat veresuhkru tõusu. Need ja ka varasemad tulemused viitavad sellele, glükeemiline indeks (GI) on veresuhkru taseme ennustamiseks ebausaldusväärsem, kui me seni uskunud oleme.

GI mõte on iseenesest lihtne - toite hinnatakse selle põhjal, kui kiiresti ned veres glükoositaset suurendavad. Kõrge GI-ga toitudeks nimetatakse neid, mille skoor on suurem kui 70 st need toidud tõstavad veresuhkru taset kiiresti. Toidud, mille skooriks on 55 või vähem kuuluvad madala GI rühma ning tõstavad veresuhkrut aeglasemalt.

Teadlastel on nüüd tõendid sellest, et veresuhkru taset võib mujutada suur hulk tegureid - näiteks sinu viimane õhtusöök või võileivaeelistus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles