Ameerika Toitumisühingu internetikonverentsil esitati 15. juunil uuringut, mille leidude kohaselt kogevad prediabeediga inimesed samu toite süües väga erinevat veresuhkru tõusu. Need ja ka varasemad tulemused viitavad sellele, glükeemiline indeks (GI) on veresuhkru taseme ennustamiseks ebausaldusväärsem, kui me seni uskunud oleme.
Tellijale
NEW SCIENTIST ⟩ Glükeemilise indeksi tähtsust ei tasu ülehinnata
GI mõte on iseenesest lihtne - toite hinnatakse selle põhjal, kui kiiresti ned veres glükoositaset suurendavad. Kõrge GI-ga toitudeks nimetatakse neid, mille skoor on suurem kui 70 st need toidud tõstavad veresuhkru taset kiiresti. Toidud, mille skooriks on 55 või vähem kuuluvad madala GI rühma ning tõstavad veresuhkrut aeglasemalt.