Vaba Akadeemia loeng ⟩ «Vesi väljaspool Maad»

Mariliis Maripuu
, Postimees TV toimetaja
Copy
  • Meile tuntud elu aluseks on vesi – kus ja kui palju seda maailmaruumis on?
  • Vesi rändab maailmaruumis ka ringi – saate teada, kuidas.

Kus ja kui palju kosmoses vett leidub? Meile arusaadava elu aluseks on vesi, kust see tuleb ja mis sest saab – sellest kõneleb Vaba Akadeemia 10. juuni loengus astronoom Tõnu Viik. Loengu algus 18.15.
 

Vee tähtsust meie planeedil pole vist võimalik üle hinnata. On ju hästi teada, et universaalse lahustina on ta meie elu aluseks. Me ei oska ettegi kujutada, et elu saaks põhineda mõnel muul keemilisel elemendil. Seepärast on loomulik, et meid huvitab vee olemasolu nii uutel avastatud kui ka vanadel, juba tuntud taevakehadel. Aeg-ajalt kostitatakse meid infoga, et mõnel eksoplaneedil võib leiduda vett ja kohe lähevad kõikide kõrvad kikki, sest Louis XIV sõnu parafraseerides: vesi – see on elu!

Loeng toimub 10. juunil kell 18.15. Tartu Katoliku Hariduskeskuse ruumis B 112. Majja saab sisse Iida tantsukooli ukse kaudu kooli esikülje vasakul pool.

SA Academia Artium Liberalium ehk Vaba Akadeemia on 2018. aasta algul asutatud ühendus, mis koondab eesti haritlasi: teadlasi, mõtlejaid, intellektuaale ja õppijaid. Akadeemia eesmärgiks on luua tingimused renessansitüüpi haritlasringi tekkimiseks ja kujunemiseks kooskõlas vabade kunstide kontseptsiooniga. Akadeemia asutajad on Marju Lepajõe, Mihhail Lotman, Ülar Ploom, Hardo Pajula ja Maria-Kristiina Lotman.

Varasemaid Vaba Akadeemia loenguid on võimalik järele vaadata Postimees TV-st.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles