Kumari looduskaitsepreemia pälvis Hendrik Relve

Sven Randlaid
, ajakirjanik
Copy
Eerik Kumari preemia pälvis tänavu Hendrik Relve (vasakul).
Eerik Kumari preemia pälvis tänavu Hendrik Relve (vasakul). Foto: Arno Mikkor

Eerik Kumari looduskaitsepreemia tänavune laureaat on Eesti loodust ja selle väärtusi nii sõnas, pildis kui ka muusikas tutvustanud Hendrik Relve.

Tuntud rännu- ja kirjamehele Hendrik Relvele andsid Kumari preemia koos sellega kaasas käiva looduskaitse kuldmärgiga täna looduskaitsekuu pidulikul avamisel üle vabariigi president Alar Karis ja keskkonnaminister Erki Savisaar.

«Nii mitmekesist looduse tutvustajat kui Hendrik Relve leiab harva,» ütles keskkonnaminister Erki Savisaar. «Tema mahe hääl on paljudele tuttav Vikerraadiost, kus Relve on kuulajatele vahendanud nii Eestimaist kui ka maakera kuklapoole loodust ja kombestikku,» rääkis keskkonnaminister. Ta tõstis esile ka laureaadi populaarteaduslikke raamatuid ja õpikuid, filmitööd, fotonäitusi ning heliloomingut.

Lisaks Kumari preemiale anti loodudkaitsekuu avamisel Tallinna loomaaias üle tänavused Eesti looduskaitse hõbemärgid ja noore looduskaitsja märgid.

Eerik Kumari looduskaitsepreemiat annab keskkonnaministeerium pikaajalise väljapaistva tegevuse eest looduse uurimisel, looduskaitse korraldamisel, looduskaitseteadmiste levitamisel ning säästva looduskasutuse põhimõtete propageerimisel. Preemiat on välja antud 1989. aastast, alates 2010. aastast käib sellega kaasas looduskaitse kuldmärk. Preemia kannab tunnustatud ornitoloogi ja looduskaitsetegelase Eerik Kumari (1912–1984) nime.

Eesti looduskaitse märgi tänavused laureaadid on Ene Saadre, Olaf Schmeidt, Kalev Rattiste, Elle Roosaluste, Taavi Pae ja Marika Kose.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles