NEW SCIENTIST ⟩ Isesõitvaid autosid on võimalik avariidesse «häkkida» (1)

, New Scientist, kaasautor
Copy
A traffic red light is photographed in front of the logo of Japanese tech giant Sony on the company's headquarters building in Tokyo on February 2, 2022. (Photo by Behrouz MEHRI / AFP)
A traffic red light is photographed in front of the logo of Japanese tech giant Sony on the company's headquarters building in Tokyo on February 2, 2022. (Photo by Behrouz MEHRI / AFP) Foto: BEHROUZ MEHRI

Isesõitvate autode sensoreid on võimalik üle kavaldada ja panna need punaseid fooritulesid rohelistena tõlgendama. Selline turvanõrkus tähendab, et isesõidukitel saab pahatahtlikult avariisid põhjustada.

Kuigi täisautonoomsed autod veel teedele jõudnud ei ole, on õhus mure, et need võivad tavalistest autodest vandalismi suhtes hoopis haavatavamad olla.

Hiina teadlased Zhejiangi ülikoolis testisid Chen Yani juhtimisel, kas erinevate isesõitvate autode mudelite kaameraid on võimalik valgusfooride värvi tundmisel haneks tõmmata. Meeskond sihtis laseri isesõitvates autodes kasutatavatele viiele erinevale kaameramudeli sensorile. Katses kasutatud kaamerad olid varustatud ka kahe avatud lähtekoodiga tarkvarapaketiga, mille abil pildistatud kujutisi tõlgendatakse.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles