NASA katsetab tsentrifuugiga satelliitide kosmosesse heitmist

tehnika.postimees.ee
Copy
Selline näeb välja lõplikust seadmest kolm korda väiksem prototüüp, millega võib objekte mõne kilomeetri kõrgusele lennutada. Orbiidile jõudmiseks on sellest veel vähe.
Selline näeb välja lõplikust seadmest kolm korda väiksem prototüüp, millega võib objekte mõne kilomeetri kõrgusele lennutada. Orbiidile jõudmiseks on sellest veel vähe. Foto: Spinlaunch

SpinLaunch lennutab selle aasta lõpus oma «suborbitaalse massikiirendiga» esimese NASA satelliidi kosmosesse ja teeb kosmoseagentuuriga koostööd, et hinnata sellise üliodava süsteemi võimalusi tulevasteks kosmoselendudeks.

See on üks osa NASA kosmoselennu uute võimaluste programmist, mis katsetab erinevaid paljulubavaid tehnoloogiaid kosmoseuuringuteks ja kosmosetranspordi laiendamiseks.

SpinLaunchi stardisüsteem on pealtnäha lihtne: see kasutab tugevat tsentrifugaaljõudu ja viimast tõukejõu etappi, mille eesmärk on muuta satelliitide kosmosesse lennutamine raketikütusevabamaks ning koos sellega ka palju taskukohasemaks ja keskkonnasõbralikumaks, kuid lõplik töökontseptsioon vajab veel endiselt tõestamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles