Odav elekter on võimalik - idufirma pakkus läbimurdelise lahenduse termotuumaenergia saamiseks

tehnika.postimees.ee
Copy
Uut tüüpi energiaallika võtmekomponendiks on «Suur sõbralik kahur», millega tulistatakse mõnemillimeetrist deuteeriumikapslit. Vallandub energia, millest piisab paariks aastaks ühe keskmise majapidamise jaoks.
Uut tüüpi energiaallika võtmekomponendiks on «Suur sõbralik kahur», millega tulistatakse mõnemillimeetrist deuteeriumikapslit. Vallandub energia, millest piisab paariks aastaks ühe keskmise majapidamise jaoks. Foto: First Light Fusion

Termotuuma- ehk fusioonreaktoriga praktiliselt piiramatu energia saamine on endiselt kättesaamatu, kuid Suurbritannia idufirma First Light Fusion pakkus lahenduse, mis võib meid sellele oluliselt lähemale viia.

Uus lähenemine termotuumasünteesile seisneb selles, et sihtmärki tulistatakse osakestega ehk «mürsuga» kiirusel 6,5 km/s. Iduettevõte väidab, et on oma uue lähenemisviisiga tõestanud, nagu saaks nende seadme abil osakesi tulistades koguda termotuumasünteesi reaktorist rohkem energiat, kui oli reaktsiooni käivitamiseks vaja, mis on seni olnud fusioonenergia lahendamata probleemiks juba aastakümneid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles