Otseülekanne Tallinna Ülikooli heategevuskontserdilt Ukraina heaks

teadus.postimees.ee
Copy
Tallinna ülikool.
Tallinna ülikool. Foto: Eero Vabamägi

Täna, 18. märtsil tähistab Tallinna Ülikool 17. sünnipäeva ning sedapuhku toimub ülikooli sisehoovis algusega kell 16 heategevuskontsert Ukraina heaks. Ülikooli üliõpilaskond on heategevuseks avanud toetusfondi, et toetada Tallinna Ülikooli Ukraina tudengite Eestis õppimist ja elamist.

Heategevuskontserdil astuvad üles tuntud muusikud, kellest enamik on Tallinna Ülikooli tudengid või vilistlased. Teiste seas esinevad 5miinust, Ruslan Trochynskyi, Robert Linna, Marten Kuningas, Eik ja Uudo Sepp. Üritust juhib näitleja ja Tallinna Ülikooli tudeng Franz Malmsten.

Ülikooli sünnipäeva heategevuskontsert algab 18. märtsil ülikooli sisehoovis (Narva mnt 25) kell 16. Kontserdile sissepääs on tasuta.

Sündmusel kõnelevad Tallinna Ülikooli rektor Tõnu Viik, haridus- ja teadusministeeriumi kantsler Kristi-Vinter Nemvalts ning ka ülikooli üliõpilasesinduse liikmed.

Tallinna Ülikooli üliõpilaskonna juhi Kristen Aigro sõnul on kontserdi eesmärk hoida jätkuvat tähelepanu sellel sõjaõudusel, mis Ukrainas toimub ning pakkuda tuge sõjapõgenikele, kes Eestis turvalist elukeskkonda otsivad.

«Kuna ülikool toetab Ukraina tudengite pooleli jäänud haridustee jätkamist, siis avasime üliõpilaste eestvedamisel toetusfondi, kuhu ootame annetusi, et pakkuda rahalist tuge TLÜ Ukraina üliõpilastele,» ütles Aigro.

Ukraina tudengite toetuseks koguvad üliõpilased annetusi järgmistel kontonumbritel:

SEB, Tallinna Ülikooli üliõpilaskond, EE431010011911416225;

Swedbank, Tallinna Ülikooli üliõpilaskond, EE282200221026097397.

Toetades paluvad tudengid selgitusse lisada «annetus Ukraina toetuseks (soovi korral nimi)».

Lisaks loodud fondile käivitasid Tallinna Ülikooli tudengid 28. veebruaril üliõpilasorganisatsiooni Tudengid Ukraina Heaks / Students With Ukraine, et saata Ukraina sõjapõgenikele toidu- ja esmatarbekaupu. Kokku on tudengite toel täitunud kaubaga 47 bussi, 7 autot ja 1 veok, mis kõik on juba sõjapõgenikeni Ukraina piirile jõudnud. Tudengite abil on piirile jõudnud näiteks üle 10 000 mähkme, 1250 liitrit vett ja mahla, 400 kasti meditsiini- ja hügieenitarvikuid, 100 tekki, 50 välivoodit ja 40 magamiskotti.

Heategevuskontserti toetavad Saku õlletehas, Eckerö Line, Kaubamaja, Balsnack, Tanker, Selver ja Põhjala tehas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles