Vaba Akadeemia loeng ⟩ Neil on nahk ja neil on okkad aga nad pole siilid - nad on okasnahksed

Mariliis Maripuu
, Postimees TV toimetaja
Copy

Postimees teeb reedel otseülekande Tartus toimuvalt Vaba Akadeemia loengult, kus kõnelejaks on loodusteadlane Mati Martin. Seekord on teemaks okasnahksed loomad. 

Seni oleme loodusteemalistes loengutes tutvunud peamiselt maismaal tegutsevate selgrootute loomadega. Järgnevas loengus pöörame pilgud veealusesse maailma, mis on sama huvitav. Loengus saame teada, kes on okasnahksed loomad, miks on neil selline nimi, millised on nende kehaehituslikud iseärasused ja miks osal nendest okkad puuduvad. Räägime sellest, mille poolest need loomad erinevad teistest selgrootutest, millist rolli etendavad nad mereökosüsteemis ja kuidas inimene on neid loomi õppinud toiduks kasutama.

SA Academia Artium Liberalium ehk Vaba Akadeemia on möödunud aasta algul asutatud ühendus, mis koondab eesti haritlasi: teadlasi, mõtlejaid, intellektuaale ja õppijaid. Akadeemia eesmärgiks on luua tingimused renessansitüüpi haritlasringi tekkimiseks ja kujunemiseks kooskõlas vabade kunstide kontseptsiooniga. Akadeemia asutajateks on Marju Lepajõe, Mihhail Lotman, Ülar Ploom, Hardo Pajula ja Maria-Kristiina Lotman.

Varasemaid Vaba Akadeemia loenguid on võimalik järele vaadata Postimees TV-st.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles