NEW SCIENTIST El Salvadori finantsminister bitcoin'i kasutamisest: ükski rahvusvaheline organisatsioon meid millekski ei sunni

, New Scientist, kaasautor
Copy
A Bitcoin sign is displayed at a cell phone store in San Salvador, El Salvador, Wednesday, Feb. 2, 2022. The government of El Salvador on Monday rejected a recommendation by the International Monetary Fund to drop Bitcoin as legal tender in the Central American country. (AP Photo/Moises Castillo)
A Bitcoin sign is displayed at a cell phone store in San Salvador, El Salvador, Wednesday, Feb. 2, 2022. The government of El Salvador on Monday rejected a recommendation by the International Monetary Fund to drop Bitcoin as legal tender in the Central American country. (AP Photo/Moises Castillo) Foto: Moises Castillo

Vähem kui kuus kuud pärast Kesk-Ameerika riigi El Salvadori bitcoin’i-eksperimendi algust on riik sunnitud maksesüsteemi põhjalikult üle vaatama, sest ilmnenud on rida probleeme.

El Salvador võttis esimese riigina maailmas 2021. aasta septembris vastu seaduse, mis tegi bitcoin’ist ametliku maksevahendi. Julget eksperimenti aga eriline edu saatnud ei ole. Sajad kodanikud väidavad, et kauplused ei saa nende makseid kätte või et raha on nende kontodelt kadunud. Kauplejad omakorda on kiire kasumi teenimise huvides põgusalt ära kasutanud ka lünka riigi rahakotirakenduses. Praegu töötab USA ettevõte välja lahendust infrastruktuuri asendamiseks ja probleemide lahendamiseks ning bitcoin’i-süsteem vaadatakse riigis põhjalikult üle.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles