«Uuri muusikat» on uus õpikeskond, mis kutsub noori muusikast teadust avastama

teadus.postimees.ee
Copy
Eesti muusika- ja teatriakadeemia.
Eesti muusika- ja teatriakadeemia. Foto: Innar Järva

Eesti muusika- ja teatriakadeemias valmis õpikeskkond «Uuri muusikat», mis kutsub noori avastama muusika ja ühiskonna seoseid. Veebilehelt leiab ülesandeid muusikateaduse neljast valdkonnast, alates ajaloost ja psühholoogiast ning lõpetades teooria ja etnomusikoloogiaga. Näiteks saab arutleda, millised on pöördeliste sündmuste soundtrack'id ning kuidas muusika abil rahvuslikkust ehitada ja lammutada, aga otsida ka muusikast süžeed, reguleerida muusika abil tundeid ja võrrelda laulude cover'eid.

Brigitta Davidjants.
Brigitta Davidjants. Foto: Eesti Muusika- Ja Teatriakadeemia

«Kuigi leht on mõeldud loomulikult kõigile, kellel on huvi mõtestada inimest ja ühiskonda muusika kaudu, näeme oma esmase sihtrühmana koolinoori. Loodame väga, et see materjal leiab tee ka nendeni, näiteks muusika- ja miks mitte ka ühiskonnaõpetuse tundides,» avaldab lootust projekti juhtinud Eesti muusika- ja teatriakadeemia teadur Brigitta Davidjants.

Õpikeskkonna valmimisse andsid enda panuse paljud muusika- ja teatriakadeemia õppejõud esmajoones muusikateaduse, interpretatsiooni- ja muusikapedagoogika ning kultuurikorralduse osakonnast.

Tegevust toetab Eesti teadusagentuur teaduse populariseerimise projekti raames.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles