On neljapäeva lõuna ja ma olen juba oma kolmanda õlle kallal. Džinn toonikuga on samuti juba nahavahel ja külmikus on ootel rosé. Kui osa sellest on hakkama pandud, siis võin enesele segada ühe negroni (itaalia kokteili džinnist, vermutist ja Camparist – toim). Pärast seda teen pausi, sest pean oma kassi loomaarsti juurde ja tagasi sõidutama.
NEW SCIENTIST ⟩ Kärakavaba kärakas aitab kainelt juua
Aga muretseda pole vaja, me pole midagi valesti teinud. Kui politsei mind kinni peab ja küsib: «Härra, kas te olete joonud?», siis ütlen neile tõtt: ei ole. Kui ma just ei arvesta seda kümnendikku alkoholiühikust, mida üks õlu sisaldab.
Kõik mu hommikused napsid olid kas alkoholivabad või väga lahjad alkohoolsed joogid. Neid järjest trendikamaks muutuvaid jooke nimetatakse alkoholiäris noloks (inglise keeles no- and low-alcohol). Kunagi oli see nähtus, mis tähendas pigem nende jookide välja kannatamist kui nautimist, kuid nüüd on käimas revolutsioon, mille käigus on paranenud nii nende jookide kvaliteet kui ka kasvanud populaarsus. Ilmselt just seetõttu, et inimkond on tervikuna jõudnud kainestavale arusaamale sellest, kuidas alkoholitarbimine nende tervisele ja taljele mõjub.