New Scientist ⟩ USA demonstreerib tuleval aastal võimsat laserrelva (4)

David Hambling
, New Scientist
Copy
USA merevägi võttis 2014. aastal USS Ponce’il kasutusele esimese suure võimsusega laserrelva nimega LaWS (pildil), uus relv on sellest aga kordades võimsam.
USA merevägi võttis 2014. aastal USS Ponce’il kasutusele esimese suure võimsusega laserrelva nimega LaWS (pildil), uus relv on sellest aga kordades võimsam. Foto: John F. Williams

USA armee plaanib järgmisel aastal demonstreerida 300-kilovatise võimsusega laserrelva – seni maailma võimsaimat. General Atomics Electromagnet Systems (GA-EMS) ja Boeing ehitavad transpordikonteineri suurust seadet, mida saab kinnitada raskeveokitele.

«Jõuline, kompaktne laserrelv….annab surmava väljundi, mis on senistest võimsaim,» ütles GA-EMSi president Scott Forney oma avalduses.

USA merevägi võttis 2014. aastal USS Ponce’il kasutusele esimese suure energiaga laserrelva nimega LaWS, millel oli teadaolevalt 30-kilovatise võimsusega väljund. Enamik sõjalistest laseritest jäävad oma võimusega vahemikku 30-100 kilovatti. See on valdavalt kasulik väikeste droonide allalaskmiseks, seega on uus relv märkimisväärselt võimekam.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles