Ivermektiin võib ehk aidatagi Covid-19 vastu, aga te ei taha teada, millistel võimalikel lisatingimustel (38)

Marek Strandberg
, teaduse- ja tehnikatoimetuse juhataja
Copy
Parasiitussidega ummistunud sooleosa. Ivermektiin hävitab ennekõike just parasiite.
Parasiitussidega ummistunud sooleosa. Ivermektiin hävitab ennekõike just parasiite. Foto: Wikipedia.org

Ivermektiin on teada ja kasutusel, kui parasiite tappev ravim. Selle mõju on püütud Covid-19 ravimina näidata sellest hetkest alates, kui selgus, et katseklaasikatses tappis märkimisväärne ivermektiinikogus Sars-CoV-2 viirust. Selle mõju Covid-haigetele on püütud korduvalt näidata, kuid uuringud ning ülevaated on seni andnud pigem vastuolulisi tulemusi. On andmeanalüüse, millest kumab läbi lootustandvaid järeldusi. Veidi süvenenult ilmneb aga üks hämar ja judinaidtekitav pool, mis näib olevat kahe silma vahele jäetud.

Ivermektiin on teada ja kasutusel kui parasiite tappev ravim. Selle mõju on püütud Covidi ravimina näidata sellest hetkest alates, kui selgus, et katseklaasikatses tappis märkimisväärne ivermektiinikogus Sars-CoV-2 viirust.

Selle ravimi mõju Covid-19 haigetele on üritatud korduvalt näidata, kuid uuringud ning ülevaated on seni andnud pigem vastuolulisi tulemusi. On andmeanalüüse, millest kumab läbi lootustandvaid järeldusi. Veidi süvenenult ilmneb aga üks hämar ja judinaid tekitav pool, mis näib olevat kahe silma vahele jäetud.

Kommentaarid (38)
Copy
Tagasi üles