AK ⟩ Kontakt oma emotsioonidega aitab need muuta käegakatsutavaks

Mariliis Kolk
, reporter-toimetaja
Copy
Mental Pin on piisavalt väike, et olla diskreetne: nii saab see olla ka taskuterapeut täiskasvanutele situatsioonides, kus mõne mänguasjaga tegelemine ei oleks aktsepteeritav.
Mental Pin on piisavalt väike, et olla diskreetne: nii saab see olla ka taskuterapeut täiskasvanutele situatsioonides, kus mõne mänguasjaga tegelemine ei oleks aktsepteeritav. Foto: Mental Pin

Oleme harjunud emotsioonidest mõtlema kui millestki abstraktsest, millestki, mis toimub kusagil kellegi – eelkõige naiste – peas, ja on vaat et lausa kellegi fantaasia vili. Vastandame ratsionaalsust ja emotsionaalsust. Iduettevõtja Mariin Petoffer (pildil) tahab seda käsitlust muuta, ta ütleb, et emotsioonid on täpselt sama ratsionaalsed ja käegakatsutavad kui nohu, mille olemasolu erinevalt vaimse tervise probleemidest üldiselt kellegi eest varjama ei pea.

«Mis abstraktsed asjad need emotsioonid ikka on, need ju söövad inimesed seest ära. Need tekitavad inimkehas väga tugevaid sümptomeid, eriti kui nendega mitte tegeleda,» ütleb ta. Emotsioonid on mitmetahulised, kogu keha haaravad protsessid, millega kaasnevad muutused nii inimese füsioloogias, subjektiivses kogemuses kui ka käitumuslikus väljenduses. Seega pole kahtlustki, et on põhjust neist rääkida, neid enda jaoks lahti mõtestada, ja teha seda täie tõsidusega – need mõjutavad kogu meie kogemust maailmast.

Ettevõtja ja interaktsioonidisainer Mariin Petoffer on tuleb varsti turule seadmega, mis võiks aidata eelkõige ärevusega inimestel oma kehaga kontakti saavutada ja seeläbi oma emotsioonidega tugevam ühendus luua. «See on abivahend, mis aitab tundeid ratsionaliseerida ja kehalisi sümptomeid nendega seostada,» kirjeldab ta ärevushäiret leevendavat seadet, millele on antud nimeks Mental Pin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles