Maaeluministeerium võtab teadlaste ööl luubi alla uuendtoidu

teadus.postimees.ee
Copy
Muuhulgas räägitakse tänasel üritusel putuktoidust. Pilt on illustreeriv.
Muuhulgas räägitakse tänasel üritusel putuktoidust. Pilt on illustreeriv. Foto: STAFF

Maaeluministeerium korraldab täna teadlaste öö festivali raames avastusretke uuendtoidu maailma, kus kohaletulnud saavad proovida ja uurida tuleviku söögilauda rikastavaid tooteid.

«Sousti ja kartuli kõrvale on pikka aega otsitud alternatiive, mis aitaks üha kasvavat maailma rahvastikku ära toita. Meil on hea meel teadlaste öö raames tutvustada Eesti teadlaste katsetusi koos edulugudega uuendtoidu valdkonnas,» ütles Maaeluministeeriumi teadus- ja arendusosakonna juhataja Tõnis Tänav.

Ministeeriumi suures saalis tutvustavad teadlased Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskusest, Eesti Taimekasvatuse Instituudist, Mereinstituudist, Polli aiandusuuringute keskusest ja Putukaliidust sordiaretuse uusi suundi, mille sihiks on pakkuda alternatiivi lihale. Räägitakse putuktoidust kui tärkavast tööstusharust, merekarpide kasvatamise võimalikkusest ja kasust Eesti vetele, aga ka juba harjumuspäraste toiduainete uudsetetest säilitamisviisidest.

Huvilised on oodatud Maaeluministeeriumi suurde saali täna, reede 24.septembri, õhtul kell 16–20 aadressil Lai tn 39 // Lai tn 41

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles