New Scientist ⟩ Kas tänu PayPalile jõuavad krüptovaluutad viimaks peavoolu?

, New Scientist, kaasautor
Copy
PayPali kasutajad Suurbritannias ei saa krüptovaluutat kaupade või teenuste ostmiseks kasutada – nad saavad seda ainult osta, hoida ja müüa.
PayPali kasutajad Suurbritannias ei saa krüptovaluutat kaupade või teenuste ostmiseks kasutada – nad saavad seda ainult osta, hoida ja müüa. Foto: Herwin Bahar

PayPalil on kahe aastakümne jagu kogemusi internetimaksete vallas ning praeguse seisuga haldab ettevõtte 403 miljonit kasutajakontot. Seega põhjustas nende 23. augustil tehtud avaldus, et nad hakkavad võimaldama Suurbritannia klientidel osta ja müüa nelja krüptovaluutat, palju suminat. Bitcoini hinnad tõusid viimase kolme kuu kõrgeimaks. Aga kas see – ja möödunud oktoobri muudatused USAs – võib krüptovaluutad peavoolu tuua või on tegemist lihtsalt järjekordse vilksatusega lühikeses, kuid plahvatusohtlikus detsentraliseeritud raha ajaloos?

USA kliendid, kes PayPali kaudu krüptovaluutat ostnud on, logivad oma kontole sisse kaks korda sagedamini, kui need, kes seda teinud ei ole, ütleb Jose Fernandez da Ponte PayPalist. «Me eeldame, et digivaluutad hakkavad pikemas perspektiivis tarbijamaksetes olulist rolli mängima,» ütleb ta.

Avalik huvi bitcoini ja teiste krüptovaluutade vastu kindlasti kasvab, kuid sellegipoolest on seni vaid vähemus neid päriselt ostnud. YouGovi uuring näitab, et 2019. aasta augustiks oli ainult 3% Suurbritannia inimestel krüptovaluutat. 2021. aasta juuliks oli selliste inimeste osakaal tõusnud 8%-ni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles