New Scientist USA teadlased leidsid turvaaugu kõigis VPNides

, New Scientist, kaasautor
Copy
VPNide kasutamine on muutunud üha populaarsemaks, sest inimesed töötavad kodust ning neil on vaja turvalist juurdepääsu firmade serverites talletatavatele tööfailidele.
VPNide kasutamine on muutunud üha populaarsemaks, sest inimesed töötavad kodust ning neil on vaja turvalist juurdepääsu firmade serverites talletatavatele tööfailidele. Foto: SASCHA STEINBACH

Kuna järjest rohkem inimesi töötab kodust, kasutatakse virtuaalseid privaatvõrke (Virtual Private Network – VPN) üha enam. Teadlased on aga leidnud, et need on haavatavad rünnakute suhtes, mille tulemusel kasutajate anonüümsus kaob.

VPNi kasutamisel suunatakse internetiliiklus ümber läbi virtuaalse tunneli, milles krüptitakse kõik selle kaudu edastatavad andmed ning peidetakse kasutaja IP-aadress, mida kasutatakse internetiühenduse asukoha tuvastamiseks. Neid kasutatakse sageli sisevõrkudele juurde pääsemiseks – näiteks ühendumaks töökoha serveritega kodust.

Tehnoloogiat on pikalt väliste rünnakute suhtes turvaliseks peetud, kuid nüüd teatab William Tolley Arizona osariigi ülikoolist koos kolleegidega, et nad on leidnud vea VPNi infrastruktuuris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles