New Scientist ⟩ NSO Group eitab oma vastutust Pegasuse nuhkvaraskandaalis

, New Scientist, kaasautor
Copy
This studio photographic illustration shows a smartphone with the website of Israel's NSO Group which features 'Pegasus' spyware, on display in Paris on July 21, 2021. - Private Israeli firm NSO Group has denied media reports its Pegasus software is linked to the mass surveillance of journalists and rights defenders, and insisted that all sales of its technology are approved by Israel's defence ministry (Photo by JOEL SAGET / AFP)
This studio photographic illustration shows a smartphone with the website of Israel's NSO Group which features 'Pegasus' spyware, on display in Paris on July 21, 2021. - Private Israeli firm NSO Group has denied media reports its Pegasus software is linked to the mass surveillance of journalists and rights defenders, and insisted that all sales of its technology are approved by Israel's defence ministry (Photo by JOEL SAGET / AFP) Foto: JOEL SAGET

Nuhkvara, mis on mõeldud kasutamiseks terrorivastastes uurimistes, kuritarvitatakse ajakirjanike, akadeemikute ja poliitikute jälgimiseks kogu maailmas, ütleb The Guardiani ja partnerite raport.

Arvatakse, et Iisraelis asuv NSO Group on nuhkvara müünud mitmetele riikidele, sealhulgas Aserbaidžaanile, Bahreinile, Saudi Araabiale, Indiale ja Araabia Ühendemiraatidele. Nuhkvara võimaldab lugeda andmeid nutitelefonidest ning saada infot läbi nende mikrofonide ja kaamerate. Tarkvara nimega Pegasus on üles ehitatud nutitelefonide ja sotsiaalmeedia lähtekoodide haavatavuste ärakasutamisele.

Tehnoloogiafirmad, kes neid sotsiaalmeediaplatvorme ja telefone teevad, on astunud pikaajalisse õiguslahingusse NSO-ga, et häkkimisi ära hoida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles