Keskkonnaamet Jõelähtme nahkhiirte täiendavat kaitsmist vajalikuks ei pea, vald pingutab aga jõudsalt edasi (1)

Mariliis Kolk
, reporter-toimetaja
Copy
2019. aastal läbi viidud liikide ohustatuse hindamise tulemuste järgi on enamus Eestis leiduvaid nahkhiiri soodsas seisundis.
2019. aastal läbi viidud liikide ohustatuse hindamise tulemuste järgi on enamus Eestis leiduvaid nahkhiiri soodsas seisundis. Foto: Ove Maidla

Jõelähtme valla teatel on vald korduvalt taotlenud Keskkonnaametilt piirkonnas elavate nahkhiirte elupaikade kaitse alla võtmist, kuid seni on viimane sellest keeldunud. Ka kohtuvaidluses jäi võitjaks Keskkonnaamet.

2017. aastal tegi Jõelähtme vald Keskkonnaministeeriumile ettepaneku muuta Natura 2000 kaitsealade võrgustikku kuuluva Jägala jõe hoiuala kaitse-eesmärke, sealhulgas lisada hoiuala eesmärgiks nahkhiired ning loobuda elupaigatüüpidena jõgede ja ojade kaitsmisest Linnamäe paisjärve alla jääval osal.

Keskkonnaminister keeldus 2018. aastal seda ettepanekut menetlemast, toetudes Keskkonnaameti koostatud ekspertiisile. Vald vaidlustas kohtus ministri otsuse, kuid jõustunud kohtuotsus vaiet ei rahuldanud.

Vallavalitsus ei ole sellest hoolimata oma jonni jätnud ning valla tellimusel jätkavad teadlased Linnamäe hüdroelektrijaama paisu ümbruse uurimist, et nahkhiirte olulisus ja seisukord kohalikus ökosüsteemis põhjalikult välja selgitada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles