New Scientist ⟩ Dolly 25 - lubadus, mida kloonitud lamba eksperiment endas kandis, hakkab täituma

, embrüoloog, Dolly eksperimendi autor
Copy
Tüvirakkude uurimine, mis kloonimiskatsetele rajatud on, hakkab maailmas oma mõju avaldama. Käimas on kliinilised uuringud ning lubadus, mida Dolly esindas, hakkab täituma.
Tüvirakkude uurimine, mis kloonimiskatsetele rajatud on, hakkab maailmas oma mõju avaldama. Käimas on kliinilised uuringud ning lubadus, mida Dolly esindas, hakkab täituma. Foto: JEFF MITCHELL

Täna möödub maailma esimese kloonitud imetaja, lammas Dolly sünnist 25 aastat. «Dolly muutis fundamentaalselt seda, kuidas me bioloogilist arengut mõistame,» kirjutab eksperimendi autor, embrüoloog Ian Wilmut

Nii veider, kui see ka ei tundu, olin ma Dolly sündimise hetkel oma aias tööd tegemas. Käes oli 1996. aasta juuli ja me teadsime, et kui see lammas ellu jääb, saab temast esimene loom, kes on kloonitud täiskasvanud rakust. Olin paika pannud reegli, et tema sünni juures peaksid olema vaid inimesed, kellel tõepoolest on vaja seal olla ning järgisin oma reeglit ka ise.

Minu kolleeg Keith Campbell, kes kogu projektis suurt rolli mängis, oli puhkusel. Meediatsirkus algas palju hiljem – alles järgmise aasta veebruaris, kui eksperimendi tulemused avaldati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles