Olen nüüd mõistma hakanud, et sugugi mitte kõik inimesed ei jaga minu vaimustust tänapäevastest põllukultuuridest, mis inimkonda elus hoiavad. Seega olin põnevil, kui mõne aasta eest märkasin, et Twitteris levivad pildid tuttavatest puu- ja köögiviljadest ning nende eellastest. Neis võrdlustes võis märgata silmatorkavaid erinevusi.
Tellijale
New Scientist ⟩ Renessanssarbuusi kummaline juhtum: kas kaasaegsed puu-ja juurviljad on kaotanud oma toiteväärtuse? (1)
Kuid kujutage ette minu üllatust, kui need fotod, mida tavaliselt etnobotaanikaõpikutes näha võib, hakkasid ilmuma mitte ainult sotsiaalmeediaplatvormidel, vaid blogides ja lõpuks ka ajalehtedes. Suur osa üllitistest paistsid toetama väidet, et tänapäevased põllukultuurid on oma toiteväärtuselt olemuslikult madalamad või lausa meie tervisele ohtlikud.