Fosforiit meelitab Eestisse välistudengeid (5)

teadus.postimees.ee
Copy
Fosforiitide puhul on tegemist kriitiliste toormete nimekirja kantud maavaraga ja on teada, et nii suuri varusid kui Eestis, mujal Euroopas avastatud ei ole. Fotol Ülgase fosforiidikaevandus.
Fosforiitide puhul on tegemist kriitiliste toormete nimekirja kantud maavaraga ja on teada, et nii suuri varusid kui Eestis, mujal Euroopas avastatud ei ole. Fotol Ülgase fosforiidikaevandus. Foto: TONI LÄÄNSALU/PM/SCANPIX BALTICS

Tallinna Tehnikaülikooli geoloogia instituudi doktorant Sophie Graul valis doktoriõpinguteks Eesti, sest hindab siinset riiki ja ühiskonda. Oma lõputöös uurib noor teadlane Eesti fosforiidivarusid ning neis sisalduvaid haruldasi muldmetalle.

Sophie Graul kinnitas, et huvi selle vastu, mis toimub maakoore all, tärkas tal juba lapsepõlves. «Meil Prantsusmaal tunnevad väikesed lapsed suurt huvi vulkaanide vastu. Mina pole lihtsalt suureks kasvanudki,» naerab 24-aastane doktoriõppe üliõpilane, kes enne Eestisse saabumist kaitses kodumaal maateaduste bakalaureuse- ja magistrikraadi ning uuris selle aja jooksul nii vulkaane ja magmat kui ka maavarasid.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles