Kaur Maran: koolid kinni, kirikud lahti (29)

Kaur Maran
, toimetaja
Copy
Silt Kadrina kiriku uksel. Täna avaldatud uute koroonapiirangute valguses tuleb taas kord välja, et riik pakub kirikutele erikohtlemist.
Silt Kadrina kiriku uksel. Täna avaldatud uute koroonapiirangute valguses tuleb taas kord välja, et riik pakub kirikutele erikohtlemist. Foto: Vladislav Musakko/Virumaa Teataja/Scanpix

Vähemustega on Eestis naljakas lugu. Küll räägivad ühed vähemuste kaitse vajadusest, teised aga kõikvõimsast vähemusest, mis surub väidetavale enamusele peale oma väärtusi.

Samal ajal aga on üks vähemus, kelle õigusi mitte ainult ei kaitsta, vaid keda riik viimastel aastatel süstemaatiliselt nuumab, kes tegeleb ka aktiivselt oma agenda ühiskonnaellu surumisega, kelle esindajad on lähedastes suhetes poliitilise võimuga, kes omakorda nende jaoks pidevalt erireegleid loob.

Kolmapäeval näiteks saime teada, et Ida-Virumaal pannakse suur osa avalikust elust käest läinud koroonaolukorra tõttu taas kinni. Loetelu suletavatest asutustest on pikk. Kes aga saab jätkata oma igapäevast tööd? Loomulikult kirikud, kelle puhul piirdub sulgemine vaid sellega, et nad peavad järgima oma tegutsemises reegleid, mida niigi avalikus ruumis juba ammu nõutakse. Koolid kinni, toidupoed ja kirikud lahti. Valitsuse sõnum näib olevat, et üks vaimutoidu vorm on olulisem kui teised.

Kommentaarid (29)
Copy
Tagasi üles