Eesti tudengisatelliidi start lükkus taas edasi (2)

BNS
Copy
Siin on pilt Vega raketi kokkupanekust, vahepeal tõsteti satelliidid raketi otsast alla ning mitmed neist vajasid akude laadimist. Hämarik satelliit sai ka akud täis laetud ning nüüd tõsteti satelliidid raketi külge tagasi.
Siin on pilt Vega raketi kokkupanekust, vahepeal tõsteti satelliidid raketi otsast alla ning mitmed neist vajasid akude laadimist. Hämarik satelliit sai ka akud täis laetud ning nüüd tõsteti satelliidid raketi külge tagasi. Foto: TalTech Satellites

Tallinna Tehnikaülikooli (TalTech) tudengisatelliiti Hämarik kandva raketi Vega start oli plaanitud kolmapäeva varahommikusse, kuid see lükkus taas edasi. 

Suvel ebasoodsate ilmaolude tõttu ära jäänud kanderaketi Vega uus stardiaeg oli kell 4.51 Eesti aja järgi. Samas sai juba teisipäeva õhtuks selgeks, et raketi starti ei toimu. "Kohati on tuuled Kourou kohal tugevad, aga peamine põhjus on Korea Jeju saarel olev maajaam, mille antenn on vajalik raketiga suhtlemiseks. Korea poolsaare juures tegutseb praegu orkaan ja antenn on seetõttu pargitud fikseeritud asendisse. Ootame ilmade paranemist järgnevatel päevadel, märkis satelliidi meeskond. 

Rakett Vega pardal on TalTechi tudengite ning AS Dateli koostöös valminud teine tudengisatelliit Hämarik. Esimene TalTechi tudengisatelliit Koit startis eelmise aasta 5. juulil raketiga Venemaalt. Koit ja Hämarik on 1U kuubik-satelliidid.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles