Pariis, Berliin ja BlackRock lõid kliimainvesteeringute liidu

Copy
Protesteerija BlackRocki peakorteri ees.
Protesteerija BlackRocki peakorteri ees. Foto: Rainmaker Photo/MPI/Capital Pictures/Scanpix

Prantsusmaa ja Saksamaa ühendavad jõud investeerimishiiuga BlackRock, et meelitada arengumaadesse investeeringuid kliimamuutusega võitlemiseks.

Ühendus Climate Finance Partnership (CFP) koosneb BlackRockist, Prantsuse arenguabiagentuurist AFD, Saksa keskkonnaministeeriumist ja mitmest erafondist.

Plaanist teatati Davosi maailma majandusfoorumil (WEF), mille tänavune põhiteema on kliimamuutus ja kus nii erasektori kui ka riikide esindajad püüavad näidata, et nad võtavad kliimasoojenemist tõsiselt.

BlackRock teatas juba läinud nädalal, et müüb maha osalused firmades, mille müügitulust enam kui veerand tuleb söest.

Investeeringud suunatakse riikidesse Kagu-Aasias, Ladina-Ameerikas ja Aafrikas. Investeeringuid tehakse valdkondades nagu taastuvenergia, kodude ja büroode energiatõhustamine ja elektritransport, teatasid asjaosalised.

«See aitab suunata finantsvooge jätkusuutlikke investeeringute poole arenevas maailmas ja eriti keskendutakse Aafrikale,» ütles AFD juht Remy Rioux.

Esmainvesteeringu suurus on vähemalt sada miljonit dollarit ja BlackRock seab eesmärgiks kaasata vähemalt 400 miljoni dollari jagu erakapitali.

Saksamaa ja Prantsusmaa panustavad partnerlusse kumbki 30 miljonit dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles