Lõhenev maailm kogunes kliimaleppe järgmise etapi aruteludeks Poola kivisöekeskusesse

Kaur Maran
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kliimakohtumise korraldajamaa Poola elektrienergiast ligi 80 protsenti saadakse jätkuvalt kivisöest ning kuigi valitsus plaanib sõltuvust vaikselt vähendada, on nad välja tulnud ka plaaniga luua uusi kaevandusi. Pildil Belchatowi elektrijaam ja kaevandused.
Kliimakohtumise korraldajamaa Poola elektrienergiast ligi 80 protsenti saadakse jätkuvalt kivisöest ning kuigi valitsus plaanib sõltuvust vaikselt vähendada, on nad välja tulnud ka plaaniga luua uusi kaevandusi. Pildil Belchatowi elektrijaam ja kaevandused. Foto: Kacper Pempel/Reuters/Scanpix

Poolas Katowices alanud ÜRO kliimakonverentsist tõotab tulla olulisim kliimakohtumine pärast ajaloolisi Pariisi kõnelusi, kuid mõnegi mõjuka osaleja seisukohad viitavad võimalikule tupikseisule.

Eelseisva kahe nädala jooksul peavad kõigi leppega liitunud 195 riigi esindajad otsustama, millised on reaalsed meetmed Pariisis kokku lepitud eesmärkide saavutamiseks. Samas varjutab kohtumist juba enne tõsisemate kõneluste algust Pariisis üles näidatud näilisegi üksmeele purunemine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles