:format(webp)/nginx/o/2018/10/11/11487827t1h53d2.jpg)
Hea tahtmise korral saab keskkonda ohtlikul määral hävitamata toita ära ka 9–10 miljardit inimest. See eeldab aga liha söömise ja raisku mineva toidukoguse ulatuslikku vähendamist ning senisest säästlikumat põllupidamist, selgub värskest analüüsist.
Hea tahtmise korral saab keskkonda ohtlikul määral hävitamata toita ära ka 9–10 miljardit inimest. See eeldab aga liha söömise ja raisku mineva toidukoguse ulatuslikku vähendamist ning senisest säästlikumat põllupidamist, selgub värskest analüüsist.
Senisel kursil jätkates avaldavad inimesed toidu tootmisel aastaks 2050 keskkonnale senisest 50–90 protsendi võrra suuremat mõju. Elanikkonna ja elustandardite kasv teeb oma töö. «Kuid sellega ületame mitu planetaarset piiri. Meid ümbritsev keskkond muutub ebastabiilseks juba ainult toidu tootmise tõttu,» nentis uurimuse esimene autor Marco Springmann, Oxfordi Ülikooli teadur.
Loe lähemalt ERR Novaatorist.
Uuring ilmus ajakirjas Nature.