
Eesti Maaülikooli teadlaste sõnul on Eestis salmonella bakteriga probleeme pigem vähe ning elementaarseid toiduohutusreegleid järgides pole kuigi suur ka nakatumisoht.
Eesti Maaülikooli teadlaste sõnul on Eestis salmonella bakteriga probleeme pigem vähe ning elementaarseid toiduohutusreegleid järgides pole kuigi suur ka nakatumisoht.
Euroopa Liidus laiemalt vähenes viimase kümne aasta jooksul karmimate sanitaarnõuete tõttu nakkuste arv enam kui poole võrra. Täielikult haigusi tekitavast bakterist vabaneda ei õnnestugi, kirjutab ERR Novaator.
«Mingil tasemel jääb see nii loomapopulatsioonis kui ka inimeste seas ringlema. Korralike ennetusmeetmete ja riskide maandamisega suudame farmi tasandit kontrollida aga üsna hästi,» märkis Toomas Kramarenko, toiduohutusele keskenduv maaülikooli doktorant.
Loe lisa ERR Novaatorist.