Eesti Maaülikooli teadlaste sõnul on Eestis salmonella bakteriga probleeme pigem vähe ning elementaarseid toiduohutusreegleid järgides pole kuigi suur ka nakatumisoht.
Teadlased: salmonella farmi sattumine on imelihtne, kuid Eestil läheb hästi
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Liidus laiemalt vähenes viimase kümne aasta jooksul karmimate sanitaarnõuete tõttu nakkuste arv enam kui poole võrra. Täielikult haigusi tekitavast bakterist vabaneda ei õnnestugi, kirjutab ERR Novaator.
«Mingil tasemel jääb see nii loomapopulatsioonis kui ka inimeste seas ringlema. Korralike ennetusmeetmete ja riskide maandamisega suudame farmi tasandit kontrollida aga üsna hästi,» märkis Toomas Kramarenko, toiduohutusele keskenduv maaülikooli doktorant.
Loe lisa ERR Novaatorist.