Analüüs: naiste vähesuse taga täppisteadustes on muu kui kooliaja hinded

teadus.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Seeberg / Scanpix

Poiste ja tüdrukute keskmine hinne ning saadavate hinnete vahemik erineb loodus- ja täppisteaduste vallas vähem kui teistes ainetes, järeldavad sadade tuhandete õpilaste sooritust uurinud Austraalia teadlased.

«See on positiivne sõnum. Põhimõtteliselt leidub piisavalt tüdrukuid, kes võiksid nende võimete põhjal soovi korral loodusaineid õppida. Samal ajal tegutseb praegu täppis- ja loodusainete valdkonnas rohkelt inimesi, kes tegid lihtsalt rängalt tööd või kellel vedas ehk küsimus pole ainult ka kaasasündinud andekuses,» märkis ERR Novaatorile antud intervjuus Rose O'Dea, metaanalüüsi juhtivautor.

Uus Lõuna-Walesi ülikooli bioloogiadoktorant pani kolleegidega töös proovile muutlikkuse hüpoteesi. Uuringu tulemused avaldati teadusajakirjas Nature Communications. Nende kohta saab lähemalt lugeda ERR Novaatorist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles