Vene kosmonaut avaldas video august Rahvusvahelise Kosmosejaama seinas (1)

Kaur Maran
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Auk Rahvusvahelise Kosmosejaama seinas.
Auk Rahvusvahelise Kosmosejaama seinas. Foto: Kuvatõmmis

Sotsiaalmeediasse postitatud videos näitab kosmonaut Sergei Prokopjev kosmosejaama seina tekkinud auku ja kinnitab, et vastupidi Roskosmose juhi väidetele ei ole augu taga kellegi kuritahtlik tegutsemine.

Auk Rahvusvahelise Kosmosejaama küljes paikneva Sojuz kosmosemooduli seinas avastati 30. augustil seoses kosmosejaama õhulekkega. Üsna pea tekitas vene kosmoseagentuuri juht Dmitri Rogozin aga väikese skandaali, kui kuulutas, et augu võis olla meelega puurinud mõni vaimse tasakaalu kaotanud astronaut.

«Nagu näha, on kõik korras. Skafandrit me kandma ei pea ja keegi ei hoia ka näpuga auku kinni, nagu ajakirjanduses kirjutatakse,» ütles Prokopjev ning lisas hiljem, et elu kosmosejaamas kulgeb jätkuvalt sõbralikus ja rahumeelses meeleolus.

See on esimene kord, kui auku avalikkusele näidatakse. Õigupoolest avaldas ka NASA korra sellest pilti sisaldava video, kuid eemaldas selle üsna pea. Nagu Prokopjevi avaldatud videost näha, on seina polstri taga peituv auk tänaseks kolme kihi tumedat värvi kattega kinni pandud ning olukord on taas turvaline. Algse augu läbimõõt jäi väidetavalt kahe millimeetri piiresse.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles