Internetitrollid tekitavad segadust vaktsineerimise asjus (3)

Kaur Maran
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaalmeedia vahendusel Ameerika Ühendriikide presidendivalimisi mõjutanud libakontod on võtnud sihikule ka vaktsiinidevastase liikumise.
Sotsiaalmeedia vahendusel Ameerika Ühendriikide presidendivalimisi mõjutanud libakontod on võtnud sihikule ka vaktsiinidevastase liikumise. Foto: Owen Humphreys/PA Wire/PA Images/Scanpix

Tervisekommunikatsiooni lahendusi uurinud teadlased avastasid, et vaktsineerimist käsitlevate sotsiaalmeedia kontode seas on ootamatult palju Venemaaga seotud botte (võrgurobotid, mis alluvad neid juhtiva programmi käskudele – toim), keda seostatakse ka 2016. aasta Ameerika Ühendriikide presidendivalimiste mõjutamisega.

Uuringut, mille tulemused avalikustati teadusajakirjas American Journal of Public Health, alustati tavalise sotsiaalmeedia sisu ülevaatega. Mitme Ameerika Ühendriikide ülikooli teadlased ühendasid jõud, et saada suur pilt internetis vaktsiinide vajalikkuse üle käivast debatist.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles