Video: fotograaf jäädvustas öötaeva fotole ka Elon Muski kosmoseauto (1)

Kaur Maran
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Handout / Reuters / Scanpix

Tuleb välja, et SpaceXi raketiga kosmosesse saadetud kosmoseauto teda «juhtiva» nukuga on nähtav ka kaamerasilmale, kirjutab space.com.

«Niipea kui õhkutõusu video avalikkuse ette jõudis, hakkasid inimesed küsima, et kas kosmoseautot võiks ka kosmosest näha olla. Mul oli tolleks hetkeks peas vaid üks eesmärk – leida sellele küsimusele vastus ning kui see peaks positiivseks osutuma, siis ka auto üles pildistada,» kirjeldas video saamislugu selle autor Rogelio Bernal Andreo oma veebilehel DeepSkyColors.com.

Video jäädvustamiseks sõitis Andreo koos kõigi oma teleskoopide ja kaameratega California spetsiaalsele valgusreostuse eest hoitud kaitsealale Monte Bello Open Space Preserve. Auto asukoha taevalaotuses tegi ta kindlaks NASA avaldatud spetsiaalse programmi abil. Ometigi jäi esimene öö läbi kestnud filmimiskatsetus edutuks. Teise katse keeras tuksi pilve pööranud ilm.

Koju pöördununa asus ta ülespildistatud materjale uuesti läbi vaatama, kui tõde järsku kohale jõudis. Tuli välja, et auto oli valitud vaateväljast välja jäänud, kuna tarkvara jälgis kaamerapildis valet taevalaotuse osa. Nimelt asub Muski kosmoseauto Maale praegu veel nõnda lähedal, et tema asukoha väljaarvutamisel hakkab oma osa mängima parallaks. Tekkinud vea korrigeerimiseks tuli vaid sisestada õiged pildistamise asukoha koordinaadid ja peagi leidiski tarkvara auto esimesel ööl tehtud piltide seast üles.

Kuidas kosmoseauto videos välja nägi, vaata siit:

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles