Sajandi leid: Belgiasse jõudis hunt (1)

Hans Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hunt.
Hunt. Foto: Toomas Huik / Postimees

Lääne-Euroopast 20. sajandi algul kadunud hunt on tasaselt naasmas. Belgia oli viimane Mandri-Euroopa lääneosa riik, mida mõni hunt veel väisanud polnud, vahendab AFP.

Hundid kadusid üleküttimise ja inimasustuse laienemise tõttu suuremast osast Lääne-Euroopast 20. sajandi alguses. Möödunud sajandi teisest poolest on hunt üle Lääne-Euroopa kaitstud liik, keda proovitakse aktiivselt tagasi loodusesse tuua. Aladel, kus hundid kunagi kadunud pole, nagu Poola või Rumeenia, suhtuvad karjakasvatajad murtud loomadesse stoiliselt. Ent maades, kus hunte nüüd loodusesse tagasi tuuakse on loomakasvatajad huntide levitamise kirglikud vastased.

Jaanuari alguses Flandriast leitud hunt kandis elektroonilist kaelarihma, mille järgi sai tuvastada, et loom oli tulnud üle piiri Saksamaalt. Kuigi 2011. aastal filmis looduskaamera Ardennides arvatavaid hunte, ei leidnud see leid kinnitust. Belgia looduskaitsjad on uudise üle rõõmsad ja lobivad kuningriigi valitsust, et see võtaks töösse huntide levikut toetavad programmid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles