Uuring: magusajookide tarbimisel on keskkond olulisem kui geenid (4)

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Graafika: PM

Inglismaal tehtud uuringust selgub, et noori ei pane suhkruga magustatud jookide järele haarama geneetika ega ka lastetuba. Suurim mõju on hoopis elukeskkonnal.

See on üks keskne küsimus Ühendkuningriigiski plaanitava magustatud jookide maksu ehk nn limonaadimaksu kehtestamise ümber käivas diskussioonis.

Nagu ütles esimene uuringu autor Andrea Smith University College Londoni terviskäitumiste uurimiskeskusest, ei olnud uuringu lähte-eesmärk poliitilise diskussiooni teadvustamine, vaid ikkagi inimeste toitumiseelistuste kujunemise uurimine. See on ka tema doktoritöö üldsuund.

Tagasi üles