Fotod: valgusekera Siberi kohal põhjustas kuulujutte tulnukatest ja maailmalõpust

Kaur Maran
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veider valguskera öötaevas Streževoi linna kohal.
Veider valguskera öötaevas Streževoi linna kohal. Foto: vkontakte.ru

Möödunud nädalal Siberi taevasse ilmunud ebatavaline hiiglaslik valgusekera võis olla põhjustatud kontinentidevahelise raketi katsetusest, kirjutab The Siberian Times.

Hiiglasliku sinakat taevast valgusesõõri nägid inimesed, kes asusid üksteisest enam kui 800 kilomeetri kaugusel. Kuna mitmed loodusfotograafid olid tol ööl väljas virmalisi pildistamas, jäädvustati seni lõplikult seletamata valgusekera ka fotodele.

Näiteks võis tulekera selgelt näha Jamali-Neenetsi autonoomse ringkonna pealinnas Salehardis. Linnaelanikud kirjeldasid The Siberian Times’ile, kuidas avanenud vaatepilt tekitas judinaid mööda selga. Sotsiaalmeedias hakkasid muidugi levima kuuldused tulnukate Maale jõudmisest.

«Alguses olin jahmatuses ega saanud üldse aru, mis toimub. Helendav kera tõusis puude tagant ja liikus minu suunas. Mõtlesin esimese asjana, et tegemist võib olla eriti tugeva prožektoriga, aga selle liikumiskiirus näitas, et see pidi siiski olema midagi muud,» meenutas 26. oktoobri ööl nähtud valgust loodusfotograaf Sergei Anisimov. «Aegamööda muundus see kera kaareks ja kadus seejärel lõplikult.»

Samasugust vaatemängu nägi ka fotograaf Aleksei Jakovlev Tomski oblasti Streževoi linnas, mis asub Salehardist ligi 840 kilomeetri kaugusel. Jakovlevi sõnul oli hea, et ta ei olnud valguse nägemise ajal üksinda, kuna vastasel juhul oleks arvanud, et tegemist võis olla hallutsinatsiooniga.

Kohalikus sotsiaalmeedias hakati mõistagi kiiresti oletama selle üle, et kas tegu võiks olla tõesti tulnukate Maale maandumisega? Või ehk hoopis maailmalõpuga? Teised jälle pakkusid, et tegemist võis olla tühimikuga aeg-ruumis või portaaliga teispoolsusesse.

Nagu kirjutab The Siberian Times, oli sündmus tõenäoselt aga hoopiski seotud vene sõjaväe õppusega, mille käigus tulistati kontinentidevaheline rakett Topol-M riigi lääneosas asuvalt Plesetski kosmodroomilt Kamtšatka Kura polügoonile. Õppusest ja raketi väljatulistamisest teatas sotsiaalmeedia vahendusel ka Venemaa Kaitseministeerium.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles