Galerii: uus meeskond astronaute jõudis Rahvusvahelisse Kosmosejaama (8)

Kaur Maran
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hommikul Baikonuri kosmodroomilt tõusnud kosmosesse USA astronaut Jack Fischer ja venelane Fjodor Jurtšihin jõuavad just praegu Rahvusvahelisse Kosmosejaama.

Hetkel saab õhkutõusu kordust vaadata NASA TV vahendusel:

Jurtšikini ja Fischeri lend Rahvusvahelisse Kosmosejaama ISS kestab kuus tundi, kohale peaksid nad seega jõudma ligikaudu kell pool neli Eesti aja järgi.

Fischeri jaoks on see esimene kosmoselend, Juritškin on aga juba veteran. Kokku veedavad mehed kosmosejaamas neli kuud ning naasevad septembris.

«Jaamas tervitavad neid USA astronaut ja jaama komandör Peggy Whitson NASAst ja insenerid Oleg Novitski Roskosmosest ning Thomas Pesquet Euroopa Kosmoseagentuurist. Ekspeditsioon jätkab sadade juba praegu käimas olevate bioloogia, biotehnoloogia ja füüsika katsetega inimkonna ainsas nullgravitatsiooniga laboratooriumis,» teatas NASA.

Praeguseks võib kinnitada, et kõik kontrollparameetrid on normis, kosmoselendajad on jõudnud orbiidile ja võivad juba lõdvestada oma turvarihmasid - õhkutõus oli edukas.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles