/nginx/o/2016/08/30/5777789t1h487c.jpg)
Eluea pikkust võivad uue uurimuse kohaselt lühendada isegi toidus peituvad molekulaarsed kahjustused.
Eluea pikkust võivad uue uurimuse kohaselt lühendada isegi toidus peituvad molekulaarsed kahjustused.
Nii vahendas ERRi teadusportaal Novaator Harvardi ülikooli teadlaste ajakirjas Science avaldatud uurimust, kus pärmiseentele ja äädikakärbestele anti nende enda vanas eas surnud liigikaaslastest valmistatud toitu. Hiirte toidulauale jõudis 25-aastase põdra liha. Võrdlusmomendi loomiseks nende liigikaaslastele antud «värske» toit koosnes osaliselt nooremas eas surnud seentest, kärbestest ja kolmeaastaselt tapetud põdrast. Tulemused näitasid, et pärmiseente ja äädikakärbeste eluiga lühenes vastavalt 18 ja 13 protsendi võrra. Emashiirte eluiga oli keskmiselt 13 protsenti lühem.
Miks see nii on, loe edasi Novaatorist.