Indial ja Euraasial võis olla sidemeid juba enne ühinemist

Riin Aljas
, teadustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil oleval naisel ei ole looga mingit pistmist.
Pildil oleval naisel ei ole looga mingit pistmist. Foto: x

Umbes 100 miljoni aasta eest murdus India Aafrika ja Madagaskari küljest lahti ning alustas uhkes üksinduses pikka merereisi põhja poole, kuni tormas lõpuks sellise jõuga vastu Euraasiat, et tekkisid Himaalaja mäed. Uus uuring näitab aga, et võibolla polnudki India oma saareks oleku ajal kogu aeg muudest maadest nii tugevalt isoleeritud, kui arvata võiks.

Nii vahendas ERRi teadusportaal Novaator ajakirjas PLOS one ilmunud uuringut, kust selgus, et 54 miljoni aasta tagusest Indiast pärit  putukad sarnanevad vägagi neile putukatele, keda teatakse samal ajal elavat Euroopas ja Hiinas. 

Et pisikesed putukad naljalt väga kaugele üle mere ei lenda, pakuvad Stebner ja kolleegid ühe seletusena välja, et India ja Euraasia vahel võis mõnda aega asuda saarestik, mida mööda väikesed putukad said saarelt saarele levida ja hoida alal sugulussidemeid India ja Euraasia populatsioonide vahel

Loe täpsemalt edasi Novaatorist

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles