Taani õnneuurija: majandusest hoolimata on õnnelikkust taotleda alati võimalik (22)

Kaur Maran
, teadusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taani mõttekoja Õnnelikkuse Uuringute Instituut juht Meik Wiking
Taani mõttekoja Õnnelikkuse Uuringute Instituut juht Meik Wiking Foto: Sander Ilvest

«Õnnelikkuse andmeid vaadates näen ma hästi elatud elusid. Kui suudan kindlaks teha, mis teeb inimesi õnnelikuks, võin rahus pensionile minna,» ütles Meik Wiking  teisipäeval Kumus toimunud Eesti ja Põhjamaade konverentsi ettekandes. Intervjuus Postimehele räägib Taanis asuva mõttekoja Õnnelikkuse Uuringute Instituut juht sellest, mis teeb ühe ühiskonna õnnelikuks, ja tänapäeva heaoluühiskondade katsumustest.

Härra Wiking, teie organisatsiooni avaldatavas Maailma Õnnelikkuse Raportis järjestate maailma riike õnnelikkuse arvnäitajate järgi. Kui tihti kohtate õnnelikkuse mõõtmise või kvantifitseerimise suhtes skeptilisi inimesi?

Iga päev. (Naerab.) Aga see on okei. Olen ka ise skeptiline olnud, aga andmeid ja uurimismeetodeid vaadates tulin üsna kiiresti selle mõttega kaasa. Selles valdkonnas on tehtud väga aktiivseid uuringuid, mis on tänaseks andnud talle ka täiesti arvestatava legitiimsuse.

Kommentaarid (22)
Copy
Tagasi üles