JÄRELVAADATAV ⟩ Meestekambad asuvad võistuehitama robot-psühholooge

Claire Peinar
, Postimees TV toimetaja
Copy
NOOR MEISTER 2022 Tarkvaraarendajate kutsemeistrivõistlused 23.-25.11.2022.
NOOR MEISTER 2022 Tarkvaraarendajate kutsemeistrivõistlused 23.-25.11.2022. Foto: IT Akadeemia

Koodikirjutajate kutsevõistlusel hakatakse ehitama veebipõhiseid robot-psühholooge. Need peaksid andma võimaluse eneseabiks ja turgutama ka vaimset seisundit. Selline «robot» peab olema kättesaadav 24/7.

Paradoksaalselt on üsna suur vaimsete probleemide hulk just tarkvaratööstuses töötajate hulgas. Sel aastal ei osale võistu-koodlemisel ühtki naist ning valmis meisterdatud roboteid esitletakse žüriile juba reedel. Nii tänasest avamisest kui reedesest esitlustest ja hindamisest teeb Postimees ka veebi videoülekanded.

Olgu tegemist õpilase, tudengi või täiskasvanuga – inimese vaimne heaolu ja terviklikkus on märksõnad, mis paljuski otsustavad, kuidas me oma igapäevaste tegemiste ja ülesannetega toime tuleme. Ärevus, unepuudus, autismispektri häired, ATH ja isiksusehäired leiavad meedias igapäevaselt kajastamist, samas kui teenuseid ja tooteid, mis hätta sattunud inimest emotsionaalselt keerulisel hetkel koheselt aitaks, on vaid üksikuid.

Postimees blogib ka üritust jooksvalt ning kajastab selles ka kohapel tehtud videolõike ja intervjuusid.
 

«See on fakt, et meil ei ole võimalik kiiresti kasvatada psühholoogide, logopeedide, eripedagoogide ja sotsiaaltöötajate arvu. Seda puuduolevat spetsialistide hulka peavad täitma hakkama digitaalsed platvormid, mis pakuvad eneseabiharjutusi ja suhtlust päris- või mängukaaslasega.» nentis Telia toetustegevuste juht Elo Võrk.

Vaata Postimehe vahendusel otseülekandeid Noor Meister 2022 tarkvaraarendajate kutsevõistluselt.

23. novembril kell 14.30–16.00:

Võistluste avamine.

Noor Meister 2022 IT-haridus ja tööjõuvajadus. Ületöötamine ja noorte meeste vaimne tervis.

Võistlusülesande, meeskondade ja žürii tutvustus.
Võistlustulle astuvad Tallinna polütehnikumi, Kuressaare ametikooli, Tartu VOCO, Tallinna tööstushariduskeskuse ja Ida-Virumaa kutsehariduskeskuse õpilased ja õpetajad.

Päeva juhib Jüri Muttika.

25. novembril kell 13.20–16.00:

Võistlusülesande lahenduse pitch'imine ja hindamine.

Noorte vaimsest tervisest. Miks on ärevus nii sage kaaslane?

Võistluse parimate auhindamine.

Noor Meister 2022 tarkvaraarendajate kutsevõistluse on ellu kutsunud haridus- ja noorteamet, IT Akadeemia programm. Liidestus luuakse Peaasi.ee noorte vaimse tervise portaali juurde.

Tagasi üles