Petri Sarvamaa: nõukogude režiimi all elanud ei saa unustada, kui väärtuslik on demokraatia ja vabadus

Aimar Altosaar
, ajakirjanik
Copy
claire_saundland_Need 30 aastat Petri Sarvamaa eestikeelsete subtiitritega.mp4
claire_saundland_Need 30 aastat Petri Sarvamaa eestikeelsete subtiitritega.mp4 Foto: Pilt videost

Miks need inimesed, kes olid uhked Berliini müüri lammutamise üle, räägivad nüüd Brüsseli võimu all ägamisest? Miks paljud enam ei hinda kallilt kätte võidetud vabadusi ja demokraatiat? Miks eurooplased ei taha tunnistada, et on Ameerika Ühendriikidele palju võlgu 20. sajandi kaosest välja aitamise eest? Selliseid küsimusi esitas Soome poliitik Petri Sarvamaa vestluses Sergei Metleviga.

Petri Sarvamaa on Soome Kokoomuse erakonna poliitik, kes on 2012. aastast valitud Euroopa Parlamenti ja kuulub seal Rahvapartei fraktsiooni. Ta on töötanud Soome rahvusringhäälingu ajakirjanikuna ja välisuudiste toimetaja ning teinud koostööd CNNiga.

Sarvamaad peetakse üheks mõjukamaks europarlamendi liikmeks, kes tegeleb eelarve ja õigusriigi küsimustega. Ta on hästi kursis poliitiliste protsesside ja maailmavaateliste heitlustega 30 aastat tagasi kommunistliku režiimi alt vabanenud riikides. Neis riikides oli ta kohal siis, kui rahvas oli vabadusjoovastuses ning toetas pürgimist Euroopa demokraatlike õigusriikide sekka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles